HAMİLELİK

Bu konuda toplam 2 içerik bulundu.

GEBELERDE KIZAMIKÇIK ENFEKSİYONU

GEBELERDE KIZAMIKÇIK ENFEKSİYONU

Gebelik dışındaki zamanlarda çok az önemi olan bir hastalıktır.Fakat gebelikte geçirilmesi çok önemlidir.

İlk 3 ayda bebeğe geçiş %90 civarında.Damlacık yoluyla bulaşıyor.Plasenta yoluyla gebelik esnasında bebeğe de bulaşabiliyor.

Döküntü yüzde başlayarak tüm vücuda yayılabilir.Ama kötü olanı da şudur ki; hiç belirti vermeden ya da hafif bir gribal enfeksiyon gibi de yaşanabilir.

Eğer anne karnındaki bebeğe bulaşırsa bebekte kalıcı enfeksiyon, hücre çoğalmasının baskılanması, vaskülopatiye bağlı dokuların yetersiz kanlanması ve doku hasarı yaratabiliyor. Organ gelişimini bozabiliyor. Katarakt, kalp anomalileri, sağırlık klasik belirtilerden…

Gebelik öncesindeki evrelerde gelmeniz mümkün olursa, kızamıkçık geçirip geçirmediğinize bakıyor ve gerekli olursa aşı öneriyorum.

Sağlıklı nesiller için…

AMNİON MAYİSİ

AMNİON SIVISI  BEBEĞİN SUYU 

Amnion sıvısı büyüme faktörleri ve vitaminler içerdiği için bebeğin gelişiminde çok önemlidir.Aynı zamanda bebeğin travmadan korunması, kordon basısından korunma, enfeksiyonlardan korunma, akciğer olgunlaşmasını sağlama, kas iskelet sisteminin gelişimi ve mide barsak sisteminin gelişimi konusunda da büyük rol oynar. 

Amnion mayi yani bebeğin suyu, gebeliğin erken evrelerinden itibaren artış gösterir. En fazla olduğu evre 28-32 hafta arasıdır ve 33. Haftadan itibaren azalmaya başlar. 

AMNİON SIVISI NASIL ÜRETİLİR?

 

Bebeğin suyunun üretimi bebeğin kendi idrarıyla olur.Yani bebek anne karnında idrarını yapar ve bu bebeğin suyu olur.Bu suyu bebek tekrar yutar ve bir devinim sağlanır. Bebeğin idrar üretimi 9. haftalıkken başlar. Ama  idrar üretimi, bebek 14-18 . Hafta oluncaya kadar bebeğin suyu için  büyük bir kaynak değildir. Bebeğin akciğerleri, bebeğin zarları ve plasenta bebek suyu  üretiminde çok az paya sahiptir.

 
100% PRIVACY
PRIVACY NOTICE
 
Your reason for applying to our Antalya clinic and your personal information will be kept completely confidential within the scope of your legal rights (T.R. Ministry of Health Patient Rights Regulation R.G. 01.08.1998, 23420).
No information about your personal information, illness and treatment is given to other people.