GENİTAL ESTETİK

GENİTAL ESTETİK - GÜZEL BİR DEĞİŞİM

Çağımız kadınları yüz, meme, karın bölgesi ve ciltleri ile genç, güzel ve çekici görünüm için uğraşı verirken, bu uğraşının genital bölge için de verilmiyor olması garip olur…
Kadınlar vajen ve dış genital organlarının görünümüyle ilgili çeşitli şikayetlerle. Spor yaparken , dar kıyafetlerle beraber küçük dudaklarda gerilme ve sıkışma hissi , dudakların büyüklüğünün mayo, tayt gibi kıyafetlerle gözükür olması, cinsel ilişkide partnerinden utanma , hijyenik problemler gibi nedenlerle biz kadın doğum hekimlerine başvurmaktalar. Hastalarımız bazen büyük dudakların sarkık , gevşek ve buruşuk olmasından yakınıyorlar . Vajendeki gevşeklikten yakınan hastalar ise vajenin geniş hissedildiği, partnerini hissetmekte güçlük çektiği , orgazma ulaşmakta sorun yaşadığı , vajenden ilişki esnasında ses geldiği , vajenin giriş görüntüsünün bozulduğu yakınmasına sahip olurlar . Ayrıca vajen gevşeklikleri zamanla pelvik tabanla ilgili sorunları arttırmakta ve diğer komşu organların da vajenden sarkmasını kolaylaştırmaktadır . Bu durum da yıllar geçtikçe başka şikayetleri peşinden getirmekte .
Küçük dudakların küçültülmesi , büyük dudakların sarkıklığının giderilmesi , büyük dudakların dolgunlaştırılması , klitorisin üzerindeki deri katlantılarının alınması , vajen içinin ön ve arka duvarlarının daraltılması, vajen yan duvarlarının daraltılması , vajen kaslarının kuvvetlendirilmesi , vajen girişi ile anüs arasındaki bölgenin sarkan koyu renkli deri katlantılarının temizlenmesi işlemlerinin hepsine birden ‘vajinal rejuvenasyon’ diyebiliriz.
Kızlık zarı ile ilgili cerrahiler de çeşitli kültürel nedenlerden dolayı talep edilebiliyor.Kızlık zarı dikimlerini de çeşitli tekniklerle yapmak mümkün.

Vajinal rejuveneasyon ilk olarak 1989 yılında tartışılmaya başlandı . Fakat yaygınlaşması ancak 21.yüzyılla beraber ve özellikle kadınların cinsellik konusundaki bakış açılarının değişmesi ve seksapalitelerine sahip çıkmalarıyla arttı . Gerçekte pelvik taban cerrahisi , giderek geliştirilen yöntemlerle yaklaşık 100 yıldır kadın doğum hekimlerince yapılmakta . Fakat bu cerrahi prosedür hastaların da isteğiyle cinsel tatmin ve seksapaliteyi arttırmaya yönelik olarak renove edildi .
‘ Sexuality - oriented vaginoplasty / perineoplasty ' yani cinselliğe yönelik estetik cerrahiler olarak görülmeye başlandı.
Genital organlarında rahatsızlık yakınması olan kadınların eğer hakikaten anatomik bir problemleri varsa , cerrahiye yönlendirme konusunda cesaret verilmesini ‘misyonumuz’ olarak kabul ediyorum.
Mutlu ve sağlıklı birliktelikler dileklerimle…

Add new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
100% БЕЗОПАСНОСТЬ
УВЕДОМЛЕНИЕ О КОНФИДЕНЦИАЛЬНОСТИ
 
Причина вашего обращения в нашу клинику в Анталии и ваша личная информация будут храниться в полной конфиденциальности в рамках ваших законных прав (Положение о правах пациентов Министерства здравоохранения ТР от 01.08.1998, 23420).
Никакая информация о ваших личных данных, болезни и лечении не передается другим людям.